Spar penge ved at vælge de rigtige dæk!

Valget af de rigtige dæk er med til at spare en del penge for dig!

Når det kommer til biler er der altid udgifter, så kan du spare lidt på noget af dem, er det kærkommen hos de fleste. Specielt dæk kan du spare lidt på og dem er der jo ingen der kommer udenom at skulle købe.

Først og fremmest gælder det om at have de rigtige dæk til den rigtige sæson. Her finder der 2 løsninger. Den er den med sommerdæk og vinterdæk. Det er den de fleste foretrækker, da det om noget er den mest sikre variant. Der findes dog et ganske godt alternativ, der gør at du kan spare et sæt fælge og slippe for at skifte dæk et par gange i året. Løsningen her er helårsdæk. Det gode er at du kan nøjes med 1 sæt fælge, da du kører med de samme dæk hele året. Det en god besparelse du så kan bruge til at købe frække trusser for til kæresten. Det man blot skal huske er at du ikke kører helt så sikkert med denne løsning. Ved vinterdæk og sommerdæk er der i de pågældende sæson korte bremselængde og mindre slitage. 

Køb det rigtig mærke

Når det kommer til valget af den rigtige model er der også penge at spare. Det er ingen kunst at købe den dyreste variant, du får du sjældent valuta for pengene. Først skal man kigge lidt på sit kørselsmønster. Kører man mange km og har en bil med mange heste, er det helt klar den dyre ende man skal gå efter. Her vil dækket være lidt mere udsat, alene fordi det påvirkes af flere kræfter og kræver en bedre slidevne. Kører du en mindre bil med en normal motor, så kan du sagtens tage dæk i middelklassen. Ydermere er der mange dæk fra knap så kendte producenter der giver en fantastisk ydeevne. Dermed behøves du ikke altid bare vælges det dyreste. Læs først forskellige test. Vælg ikke nødvendigvis det dæk der vinder, men en af de modeller der ligger på f.eks. 4-5 pladsen, dog stadig med gode resultater. I det lange løb lægger du ikke mærke til forskellen, andet end når du kigger på regningen.