Søgemaskineoptimering: Sådan gør du

SEO eller søgemaskineoptimering er en process, som øger mængden af trafik på din hjemmeside. Det er det mest effektive, og tilmed fuldkommen organiske, værktøj, som du kan benytte for at få flere kunder. SEO kræver både finesse og masser af tålmodighed, men det er noget alle kan mestre. Vil du gerne blive en haj til SEO? Så læs med her. 

Sådan fungerer SEO

SEO fungerer ved at læse søgemaskiners algoritme og optimere din hjemmeside til at bliver en af topresultaterne, når man søger på for eksempel Google eller Bing. Dette gør du ved at ændre på din websites design, indhold og kvaliteten med det formål at skabe mere synlighed på søgemaskiner.

Du skal derfor skabe indhold af høj kvalitet og optimere dit content med specifikke søgeord, sætninger eller relevante links til andre hjemmesider.

Skab content der giver mening

Hvis du sælger et produkt eller en service, så skal du naturligvis skabe content, som er relevant på din hjemmeside. Det kan være du for eksempel sælger brugte bøger, og gerne vil have flere kunder på dit websted. 

Dette kan du gøre via SEO ved at skabe artikler med søgeord som “bøger”, “brugte bøger” eller “brugte bøger til salg”. Det handler om at bruge søgeordet så meget som muligt i en kontekst, uden at det bliver overdrevent eller decideret ulæseligt.

Brug relevante links

En anden måde at optimere din hjemmeside på, er ved at bruge linkbuilding artikler. Med linkbuilding artikler linker du til andre relevante hjemmesider, som giver dig flere hits på din hjemmeside. 

Igen er det vigtig, at dine links er relevante. Hvis du sælger brugte bøger, så skal den linkbuilding artikel du viser på din hjemmeside have relevance for både linket og dit websted. Du kan se mere her og blive klogere på linkbuilding, SEO og digital markedsføring generelt.