Sådan vælger du den perfekte firmajulegave

Når det kommer til firmajulegaver, føler mange sig overvældet. Det er sjældent en af de opgaver, man ser frem til, da det kan være svært at vælge den perfekte gave til en forretningsforbindelse eller en kunde. Ikke desto mindre er det ved at være den tid på året, hvor I som virksomhed skal til at træffe beslutningen om årets firmajulegave 2022 til medarbejdere, kunder og partnere. I dette blogindlæg vil vi diskutere nogle tips til at vælge den perfekte firmajulegave – og komme med nogle konkrete idéer. Husk på, at gaven skal afspejle din virksomheds værdier og samtidig vise anerkendelse for din relation til modtageren.

Hvad er relationen til modtageren?

Først skal du overveje, hvilken type relation du har til modtageren. Hvis du er tæt knyttet til vedkommende, vil du måske give en mere personlig gave. Men hvis I kun har et professionelt forhold, er det vigtigt at opretholde en passende grænse. For nemhedens skyld er der mange virksomheder, der giver den samme gave til alle deres medarbejdere eller forretningsforbindelser – men du har også muligheden for at give forskellige gaver alt efter, hvor tæt jeres relation er. Til medarbejdere er det dog som udgangspunkt en god idé at give den samme gave, så ingen føler sig snydt, men ellers kan et gavekort også være en mulighed, så medarbejderen selv kan vælge netop den ting, han eller hun synes bedst om.

En anderkendelse af jeres forbindelse

For det andet skal du tænke over, at gaven gerne skal være en anerkendelse af jeres forbindelse. Du skal altså ikke se firmajulegaven som en mulighed for dig for at promovere virksomheden over for kunden – du skal nærmere se den som en måde at sige tak og anerkende jeres forhold.

Hvad skal budgette være?

For det tredje skal du tage hensyn til virksomhedens budget. Det er vigtigt at være betænksom og generøs, men du vil ikke ødelægge budgettet. Du kan inddele jeres forretningsforbindelser i kategorier alt efter, hvor god en forbindelse I har, og tildele de forskellige kategorier hver deres budget. Der er måske visse forbindelser, du ønsker at vise ekstra påskønnelse. Der findes mange gode firmagaver, som er relativt billige, men som stadig viser omtanke og påskønnelse. Hos Højgaard er firmajulegaver 2022 inddelt i kategorier efter pris, hvor der er flotte gaver i alle kategorier lige fra et budget på under 100 kr. og opefter.

Giv en julegave, der glæder

Endelig skal du vælge en gave, der vil blive brugt og værdsat. Undgå at give ting som t-shirts eller kaffekrus med firmalogoer – de samler ofte støv i et skab et eller andet sted. Fokuser i stedet på noget praktisk eller unikt, som vil blive brugt, og som viser, at du sætter modtageren i centrum. Sådanne gaver vil i højere grad blive husket med glæde og styrke jeres relation.

Giv firmajulegaver, som modtageren kan bruge i det daglige eller som giver lidt ekstra luksus i hverdagen. Det kan være firmagaver som glas, service og køkkengrej i god kvalitet. Designer-items, som kan pynte i hjemmet, lækkert sengetøj eller hvad med en massagepistol til en øm og træt nakke eller en trådløs oplader til mobilen?

Med disse tips i baghovedet er du nu klar til at kigge efter årets perfekte firmajulegave.