Sådan skifter du tandlæge

I Danmark har vi frit tandlægevalg. Det gør det nemt at skifte tandlæge, hvis vi f.eks. flytter til en ny by eller hvis vi har lyst til at prøve en ny klinik – hvis vi f.eks. er blevet en smule utilfredse hos den gamle eller hvis vores yndlings tandlæge skifter arbejdsplads, og vi vil flytte med.

Det tar’ kun 5 minutter

Det er muligvis ikke tandlægerne, der har mottoet ”det tar’ kun 5 minutter”, men når du kommer til at skifte tandlæge, er det faktisk ofte tilfældet. Når du skifter tandlæge skal den nye klinik nemlig blot have din fuldmagt, før den må indhente din journal hos din tidligere tandlæge. Hermed er det nemt og enkelt at skifte – for det nye sted gør det hele for dig.

Hvordan vælger man sin nye tandlæge?

Inden du kan skifte til din nye tandlæge, skal du lige have fundet ud af, hvem din nye tandlæge skal være. Her er det tit en god idé at spørge i din omgangskreds, hvis du er på helt bar bund og leder efter en god anbefaling.

Kan du ikke få en god anbefaling, så kan du altid søge online. Søg efter en tandlæge i din by og se så på de muligheder, der dukker op. Hvis du bruger en søgemaskine som Google, kan du tit se anmeldelser med det samme. På den måde kan du danne dig et hurtigt overblik.

Kommer der ingen anmeldelser frem, har du stadig mulighed for at prøve at slå tandlægen op på sider som Trustpilot, hvor der også kan være brugeranmeldelser.

Når du har fundet et sted, som du synes ser godt ud, så kontakt dem evt. for at få et bedre indtryk af stedet. Mange gange kan det sige meget om klinikken, hvis du taler med receptionen og hører tonen an.

Husk desuden også at undersøge – enten på hjemmeside eller ved at ringe og spørge – om din tandlæge har tilbud, som kunne være relevante for dig. Det kunne f.eks. være studierabat, pensionistrabat eller måske forhold som nem og gratis parkering.

Nogle steder, som hos f.eks. TeamTands tandlæge i Greve, kan du endda besøge tandlægen inde i et shoppingcenter! På den måde kan du få foretaget indkøb, når du alligevel skal forbi klinikken.

Så undersøg dine muligheder, det giver den bedste samlede oplevelse.