Ravjagt på Sjælland

Ravjagten er gået ind

I dag er rav særligt en værdifuld handelsvare på det kinesiske marked. Så der kan være både oplevelser og økonomi i at finde det helt rigtige stykke rav. Men hvor og hvordan finder man så de gyldne klumper?

Vi er taget til stranden ved Reersø hvor vi roder i tangdynger og blandt muslingeskaller. Det virker en smule uoverskueligt, hvordan man finder de små orange klumper rav.

Nogle ravjægere graver igennem de store dynger tang som der findes på kysten men vi venter indtil mørket falder på og så går vi igang med vores ravlygter da det er meget lettere at få øje på ravklumperne på denne måde. Der er dog en lille times tid til der er helt mørk så min mand og jeg finder den store bænk som står nede ved vandet, hvilket den har gjort de sidste 10 år hvor vi er kommet i dette område og her får vi vores aftensmad som i dag er ganske simpel da den består af klemmer.

Manden er sikker på vi i dag finder ret gode stykker rav da vinden har været god de sidste dage og han skal da også lige blære sig lidt med sin nye ravlygte som han har købt i en forretning i Nordjylland (se mere om dette senere) og den forventer han en del af. Jeg selv har en ravlygte jeg købte for snart 5 år siden og den har været min tro følgesvend men den er begyndt at halte lidt så jeg skal også have en ny men nu må vi se hvordan mandens lygte klarer opgaven så jeg har en ide om jeg skal have en mage til.

Store mængder lys

Det er blevet mørkt, rugbrøderne er spist og øllet drukket så nu er der kun kaffe tilbage men den gemmer vi til senere for vi kommer retur til bænken når vi går mod bilen senere.

Vi er kommet frem til et af de steder som normalt er gode og jeg får tændt min ravlygte og ser straks 4-5 mindre stykker rav men da min mand får tændt sin ravlygte ser jeg han kan lyse mindst 3-4 gange så langt som mig og vi ser begge ravklumper ligge omkring 20m fremme og dem kan jeg slet ikke se med min lygte. Vi har ikke en konkurrence som sådan og vi samler det op som vi finder men jeg kan godt fornemme det bliver min mand der viser vejen i dag da hans lygte er så meget bedre end min.

Tilbage til bilen

Der er gået godt tre timer og vi er på vej tilbage til bilen og er netop ankommet til ‘bænken’ hvor kaffen venter og det er tid til status over det vi har fundet så vi får tændt vores bordlampe så vi kan se hvad vi laver og jeg må indrømme manden havde ret da han forvente gode sager på turen og vi har da også funder mange større stykker rav på omkring 50-80g vil jeg tro samt mange mindre stykker og jeg ved med sikkerhed hvad jeg skal når vi kommer hjem – bestille en ny kraftig ravlygte

Hvis du vil vide mere om ravlygten så har jeg lavet et link herover til modellen som vi begge er meget positiv overrasket over da den har et utroligt godt og kraftigt lys og den eneste ulempe er den bruger meget strøm så der skulle skiftes batterier en enkelt gang men det gik hurtigt så ikke et problem som sådan.