Kender du Tudor? Mød Rolex mindre kendte bror

Når man taler om luksusure, falder snakken ganske ofte – og meget naturligt i øvrigt – på Rolex ure. Rolex ure repræsenterer en moderetning og et statement ur, hvilket er et af de få kritikpunkter, der kan være til uret: at det er det ’nemme’ valg og en smule mainstream. Ikke desto mindre er selve urværket fremragende. Kvaliteten er i top og uret gør med stor sikkerhed og præcision. Men hvad nu hvis, man gerne vil have et ur i stil med Rolex, men gerne i et andet mærke og til en mere attraktiv pris? Bare rolig, Rolex har en slagkraftig lillebror: Tudor.

Historien om Tudor

Tudor er et schweizisk urværk, nøjagtigt ligesom Rolex er det. Faktisk deler de to mærker den samme ejer – hvorfor de omtales som søskendevirksomheder.

Tudor har dog det over sig, at deres linjer er meget kendt for at være ure brugt af militæret og dykkere – men altså også forretningsfolk og modeinteresserede.

Tudor blev skabt under Rolex-paraplyen, da ejer af Rolex, Hans WIlsdorf, grundlagde Tudor med den intention, at det skulle være en slags Rolex ure, men til en mere fordelagtig pris. Designmæssigt adskilte de sig fra Rolex, da de havde mere firkantede forme. Også i dag er der designforskelle at spore, men mest i farver og på selve urskiven. Derfor er der også lidt mere ”spræl” på uret, selvom det holder sig til klassiske design.

Tudor er, ligesom Rolex, et internationalt anerkendt brand. Og uret bærer på en meget sej og maskulin historie, da det har været brugt af militære styrker i store hære som Amerika, Frankrig og England, hvor specialstyrker har svoret til det som deres trofaste ur. Dette er i sig selv et vidnesbyrd om den tårnhøje kvalitet, som uret bliver bygget i.

Kan man få brugte Tudor ure?

Hvis du er interesseret i et brugt Tudor, har du gode muligheder for at finde et flot et af slagsen. Mange ure kan fås til en god brugtpris, hvor du får uret med kasse og certifikat.

Som investering er Tudor også et velvalgt ur. Som med mange andre mærker er det sådan, at urene bliver mere værd med tiden. Det gælder naturligvis for de modeller, hvor produktionen stopper eller der er en højere efterspørgsel end produktionen kan være med til. Tudor er derfor et flot, kvalitetsur i luksusklassen – og har potentiale til at blive en rigtig god investering.