Kan man lave bogføring og regnskab helt selv?

Det er ikke overraskende, at iværksættere gerne vil gøre alting selv. Det er jo meget dyrt at hyre en revisor og alle mulige andre til at hjælpe en. Man kan også finde meget information om regnskab, regler og meget andet online. Er det dog nok? Det kommer an på en række forskellige ting.

 

Først og fremmest skal det siges, at man kan gøre meget selv. Er man dog i tvivl, eller er der tale om en meget specifik case, så bør man nok få hjælp af en ekspert. Sådan noget som at stifte virksomhed uden advokat kan være udfordrende, fordi du skal bruge en underskrift på at kapitalen er indbetalt. Lad være med at spilde tid på at spare her. Du kan dog sagtens spare penge på regnskabet og din erhvervskonto.

 

For at kunne bogføre selv og lave regnskabet selv, så er det vigtigt, at du har fravalgt revision, da du stiftede dit selskab. Har du ikke gjort dette, så bliver du nødt til at få det revideret. Der er desværre ikke så meget, man kan gøre i denne situation. Er du dog en af de heldigige, så kan du spare mange penge på bogføring og regnskab.

 

Lav regnskab selv ved at finde et brugervenligt og gratis regnskabsprogram. Der findes en række forskellige i Danmark, men hvis du finder en sammenligning, så vil du have meget nemmere ved at finde det bedste regnskabsprogram til dig. Mange har også en funktion, hvor du kan få hjælp til bogføring. Det er ikke en hemmelighed, at Danmark har rigtig mange regler, som man skal have styr på.

Kan du ikke få styr på reglerne, så kan vi anbefale hjemmesider som Amino, hvor dit spørgsmål nok er blevet behandlet tidligere. Er dette ikke tilfældet, så kan du starte en tråd, hvor du spørger. Du kan også læse om revision her. Bliver du henvist til en revisor, bør du nok tage dette råd, da det kan være dyrere at lade være.