Indret dit hjemmekontor ergonomisk og personligt

Computeren og ikke mindst internettet har muliggjort enorme fremskridt, hvad angår produktivitet på de danske arbejdspladser. Det har blandt andet taget form af en større andel af hjemmearbejde, der særligt har oplevet en stigning i de seneste år. Hvis du også godt kunne tænke dig at arbejde mere hjemmefra, er nu altså et godt tidspunkt at tage snakken med din overordnede. Der kan nemlig være mange og store fordele for både dig og din arbejdsgiver ved at tillade mere hjemmearbejde. Først og fremmest kan det eliminere en stor mængde transporttid, hvilket giver dig tid og overskud til bedre arbejde. Derudover er hjemmearbejde også bare mere fleksibelt – især hvis du har et hævesænke bord fra www.inventarland.dk.

Find et godt hævesænke bord

Fleksibelt er dog kun ensbetydende med produktivt, så længe du evner at være disciplineret og holde øjnene på opgaven. Det kan dit eget, velindrettede hjemmekontor hjælpe dig med. Hvis du får lov til at arbejde hjemmefra, bør du derfor indrette et lille rum eller hjørne som dit hjemmekontor, hvor du kun arbejder. Så længe du holder indretningen simpel og stringent, vil din hjerne hurtigt lære at forbinde de omgivelser med arbejde.

En fordel ved et hjemmekontor er desuden, at du har mulighed for at sætte dit eget personlige præg på det. Du bør holde indretningen minimal og uden distraheringer, men hvis der er kunst eller billeder på væggene, der gør dig glad, er det utvivlsomt en god ting. Personlig indretning af hjemmekontoret kan dog lige så vel tage form af indkøbet af et hævesænke bord. For det første kan et hævesænke bord nemlig også sagtens være personligt og udtryksfuldt.

Indret personligt

Derudover er det dog også bare din mulighed for at skabe det mest ergonomisk hensigtsmæssige arbejdsmiljø for netop dig. Nogle har det helt fint med at sidde i stolen foran skærmen en hel dag, men mange kontormedarbejdere udvikler problemer med ryggen eller i hvert fald koncentrationen. Et godt hævesænke bord kan være løsningen på begge de problemer ved at lade dig stå op og arbejde. Vigtigst af alt er det sundere og mere ergonomisk korrekt end de fleste stole, men derudover kan der også hjælpe på koncentrationen og produktiviteten. Derfor kan et godt hævesænkebord være en værdifuld tilføjelse til hjemmekontoret.

Medmindre du regner med at stå op hele tiden, kan det dog være en god ide at finde en lige så ergonomisk hensigtsmæssig kontorstol. Igen betyder det faktum, at hjemmekontoret er helt dit eget, at du bestemmer fuldstændigt. Skal kontorstolen have hjul, så du nemt kan bevæge dig mellem bordet og printeren, eller er det vigtigere, at den har et smukt design og en god farve, så du glæder dig til at sætte dig i den om morgenen. Alt den slags er overvejelse, som du kun har mulighed for at tage på et hjemmekontor, og det alene bør være grund nok til at prioritere hjemmearbejde.