hvem burde bestemme indkoeb af kontorstolen

Normen har altid været at det er cheffen som bestemmer hvilke kontorstole som skal købes ind til arbejdspladsen. Er det virkelig sådan det burde være? Det er de ansatte som sidder på stolen hele dagen og det påvirker bestemt mere dem og deres helbred end chefens. Jeg mener at det er en sund debat at tage, hvem der egentlig burde have ansvaret over indkøb af kontorstole. Mener det er en gammeldags tankegang at chefen burde bestemme. Er enig i at alle arbejdsplader er forskelligt indrettet og har sine behov. Men mener man burde være åben over for en debat omkring det. 

 

To indkøbs problematikken op til morgenfrokosten

På mit arbejde til morgenmødet, to jeg denne problemstilling op til mødet. Her udtrykte jeg min holding om det ikke vil være godt at medarbejderne fik lov at have indflydelse over hvilken kontorstol de skulle have. Mine argumenter var at vi alle er forskellige og det vil være svært for cheffen at vide hvad der er bedst for os. Det bedste vil hermed være hvis medarbejderen selv kunne bestemme. Det gik desværre hurtig hen og blev en principiel snak om at hvor meget medarbejdernes selvbestemmelse skulle være på arbejdspladsen. Hvad vil det næste så være, afstemning om cheffen skal fyres eller hvilken kantine ordning man skulle have. Der vil desværre gå for meget medarbejder demokrati i det. 

 

De gode argumenter

Manglede lidt en større forståelse for området, da jeg følte jeg lidt løb tør for argumenter. Jeg ringede derfor til prostole, som fører et ergonomisk udvalg af kontorstole til kontorer for at høre deres holdning. De fortalte at der findes ikke en kontorstol som passede alle. Nogle personer er høje og har brug for en høj kontorstol og andre er lave som har brug for en lav kontorstol. Det er vigtigt at stolen passer din størrelse. Det samme gælder hvis du er overvægtig, har du brug for en kontorstol med lidt større brede og som kan tage en højere maks. vægt. De anbefalede at virksomheden købte varieret ind, for at tilgodese alles behov. Såfremt der er behov for det, vil de gerne komme forbi og tage en snak om hvordan man køber de rette kontorstole til virksomheden. 

 

Det lød som en god ide, så vil lige vende disse pointer til næde morgenmøde med cheffen.