Forbered dig bedst muligt inden du får din hund – komplet guide

Hvis det er første gang, at du skal have hund, kan det virke lettere uoverskueligt, og du kan hurtigt føle dig usikker, i forhold til om du nu har forberedt dig grundigt nok. Bare rolig, det er helt naturligt at være lidt nervøs men spændt, og at opleve at gå lidt rundt om sig selv i håbet om, at man nu har gjort det godt nok. Herunder finder du en kort guide til de vigtigste ting, du bør anskaffe, så du er helt klar til, når din hund ankommer.

Find stedet hvor din hund skal spise og drikke – og køb ind til det

Det er vigtigt, at du finder et fast sted, hvor din hund har mulighed for at spise og drikke. Det skal nemlig vide, hvor den kan søge hen, når behovet opstår. Når du har fundet frem til dette sted, bør du anskaffe tilbehøret, der passer til. Her skal du købe madskål, vandskål og hundemad. Du kan finde godt hundefoder ved at se mere her. Her bør du være opmærksom på at købe det rette foder i forhold til alderen på din hund – og at du skal huske at udskifte det løbende.

Du skal kunne lufte din hund

Uanset hvilken hunderace, du anskaffer dig, skal den luftes. Her er det naturligvis vigtigt, at du anskaffer en sele og en snor samt poser til hundens prutter. Det kræver helt sikkert træning, før hunden vænner sig til at gå med sele, men det er det værd, for når du har en hund, der nyder en gåtur, kan du også selv bedre slappe af. Det er vigtigt at købe en selve fremfor et halsbånd, da seler understøtter og fordeler belastningen under gåturen langt mere effektivt, end hvis din hund har et halsbånd, der strammer om halsen, hvor den skal kunne trække vejret.

Hvor skal din hund sove?

Ligsom med mad og vand, skal din hund også kunne søge steder hen, hvor den kan trække sig, være for sig selv og slappe af. Det kan du gøre ved at have kurve rundt omkring, og det er også oplagt med en fast seng, hvor du lærer din hund, at det er her, den går hen, når det er sovetid. Det vil din hund hurtigt finde ud af, og så søger den hen til sin seng, når du går i seng, helt uden problemer.