Find flotte og spændende ting i naturen

Naturen er én stor skattekiste, når det kommer til muligheder for at finde forskellige ting. Det er bare med at gå på jagt, og det gør ikke noget, hvis det kan være svært at finde noget – det er en del af oplevelsen af at gå på skattejagt i naturen. Herunder finder du spændende bud på, hvad du kan gå på jagt efter i naturen. Hvis du er heldig, kan du finde flotte og gamle ting.

Flot rav på stranden

Rav er noget af det flotteste, naturen producerer, som du kan finde og tage med hjem til evig udstilling. Det interessant ved rav er ligeledes, at det er mange millioner af år om at blive til det, det er, når du finder det ved stranden.

En rav kese kan hjælpe dig godt på vej i jagten på rav. Det er en si, der er med til at skabe et bedre overblik over havbunden og alt det, den indeholder. Du skovler bare en stor bid af havbunden, hvorefter du grovsorterer og fjerner de største ligegyldige ting, og herefter finjusterer for alle de andre ting, der måtte være i sien – indtil du måske er heldig at støde på rav.

Sten med hul i

Nu når du er på stranden, kan du med fordel lede efter sten med hul i. Der findes mange derude, men de kan være svære at finde og få øje på, og derfor kan du også se dette som en jagt. De findes i alle størrelser, og nogle huller i sten er mere åbenlyse end andre. Du kan endda være heldig at finde sten med flere huller. Med tiden kan du hænge alle dine fund på en snor og hænge den op til sjov udstilling og snakke, når samtalen går på, hvordan de dog er endt der.

En masse kreative ting i skoven

I skoven er der rig mulighed for at finde en masse ting, du kan anvende til kreative projekter. Først og fremmest er det dog vigtigt at huske på, at du aldrig må fx rive grene af træer. Du må kun tage løse eller nedfaldne ting, så du ikke ender med at ødelægge skoven i jagten på flotte ting.

Du kan tænke kreativt, når du går rundt og leder efter ting. Måske du vil lave en fin dekoration eller lignende, og her er det oplagt at anvende mange af de ting, skoven har at tilbyde.

Interessante ting fra middelalderen

Hvis du er meget heldig, kan du også finde ting fra middelalderen for mange, mange år siden. Her skal du lede omkring gravhøje og jættestuer. Her er nemlig nedgravet en masse spændende ting helt naturligt, og de ligger bare og venter på at blive fundet.

Nogle ting kan være så sjældne, velbevarede og fortælle spændende historier, at du bør kontakte et museum, hvis du støder på et fund, du ikke er sikker på værdien af. Oftest er det en pligt at indmelde diverse fund, da det er meningen, at alle skal kunne nyde godt af vores historie, hvilket sker på samlingsteder som museer rundt omkring i landet.