Bliv klogere på dine hund

Har du en hund, så er det helt sikkert noget, der fylder en del i dit liv. Derfor er vigtigt at lære din hund at kende. Det kan kræve lidt tid, at finde ud af hvordan du kan aflæse din hund og dens signaler, men det kan betale sig at bruge ressourcer på dette.

Er du hundeejer

Som hundeejer er du helt sikkert bevidst om at din hund har det godt. Der kan være mange grunde til at have en hund, men fælles for alle bør være, at hvis hunden ikke har det godt, giver det ikke rigtig mening at have den. Netop derfor er det så vigtig, at du får lært din hund rigtigt at kende.

Dine hvalpes lyde er vigtige

Hunde kommunikere blandt andet med lyde. Derfor er det en god en ide at sætte hvilke lyde laver hvalpe. For der er grunde til at dine hvalpe laver de lyde som de gør. Man kan dele de lyde din hvalp op i en række kategorier. Den kan gø, den kan sige pibende lyde, den kan bjæffe, lave hyldende lyde og så kan den knurre.

Gø og bjæffe

Det er ikke alle der er opmærksom på det. Men der er forskel på når din hund gør og når den bjæffer. Når din hund gør kan det betyder rigtig mange forskellige ting. En hurtig og markant gøen er oftest fordi den føler sig truet eller bange. Men at gø kan også være en hilsen eller mange andre ting. Når du hund bjæffer, en markant lyd i et højt tonelede, er det oftest for at markere en forskrækkelse eller smerte.

Pibende lyde og knurren

Specielt hvalpe piber meget. Det gør de ofte fordi de føler at de mangler noget eller gerne vil have tæt kontakt. De pibene lyde kan sammenlignes med at en baby græder. Voksne hund kan også knurre. Det er primært når hunden føler sig angrebet., men gør den det mens halen logrer, er det tegn på trivsel og glæde.

Når hunde hyler

Det at hyle er noget, der stammer fra hunden oprindelse som ulve. Det er et tegn på at hunden føler sig alene, truet, at noget er anderledes eller blot at hunden har brug for opmærksomhed.

Tag din hund med på tur

Det er en god ide, både for dig selv og for din hund, at tage din hund med på tur. Også længere turer. På den måde lærer du din bund bedre at kende, og lærer at læse dens lyde og andre signaler.
 Og det kan sagtens lade sig gøre. Men selvfølgelig er der nogle ting, du skal tage hensyn til inden du tager din hund I bilen. Du skal sætte dig ind i tingene omkring hundebur til bilen og hvordan hundeseler fungerer. Sikkerhed i bilen er selvfølgelig ekstremt vigtigt. Vil du have din hund med ud og flyve skal du selvfølgelig sætte dig ind i det pågældende flyselskabs regler. Men også i regler omkring vaccination i det land du rejser til. Det kræver lidt forberedelse, men det er det hele værd.