Auktionsskøde i forbindelse med køb af bolig på tvangsauktion

Det at købe et hus på det frie marked er i sig selv en udfordring, men det at købe et hus på tvangsauktion gør det kun vanskeligere. Alligevel kan det vise sig at være en rigtig favorabel bolighandel for dig, som køber, hvis du sætter dig ordentligt ind i hvad det kræver at købe en tvangsauktioneret bolig og får etableret et godt auktionsskøde. 

Når det kommer til at skulle købe bolig på tvangsauktion, så er det yderst vigtigt at du får udarbejdet et auktionsskøde. Dette er en del af processen for at du kan købe et hus på tvangsauktion.  

Hvad er et auktionsskøde? 

For mere information omkring auktionsskødet og hvordan det hele kommer til at foregå, kig nærmere på https://nembolighandel.nu/produkt/auktionsskoede/, hvor der vil blive gået i dybden med det hele. Du kan også læse videre her for at få mere basis information.

Er du i tvivl om hvad sådan et skøde er, så er der ingen grund til bekymring. Denne type skøde er i bund og grund det samme som et almindeligt skøde. Hvilket er en købsaftale om en fast ejendom eller grund. Det, der adskiller et auktionsskøde fra det almindelige skøde, er hvordan den bliver brugt i forbindelse med køb af en ejendom eller grund på tvangsauktion.  

Hvilket betyder, hvis du køber et hus på tvangsauktion, så skal der udarbejdes et auktionsskøde, men hvis du købet et hus på det frie marked, så skal der udarbejdes et almindeligt skøde. 

Denne type skøde bliver kun udstedet af Fogedretten, og skal derefter tinglyses i tingbogen ved tinglysningsretten. Du skal være opmærksom på at hvis du har købt en bolig på tvangsauktion, skal du betale auktionsbuddets største beløbet og auktionsafgift til staten, inden der kan udstedes et auktionsskøde af Fogedretten.  

Udarbejdelse af skødet 

Noget af det der kommer til at fylde mest efter du har købt en bolig på tvangsauktion, er udarbejdelsen af skødet, da dette er nødvendigt at have, for at du kan flytte ind i din nye bolig.  

Inden du kan få udarbejdet og tinglyst et auktionsskøde skal du indfri købssummen, betale auktionsbuddets største beløb og betale auktionsafgift til staten. Når alt dette er blevet betalt vil kreditorerne udstede samtykkeerklæringer, hvorpå disse vil blive indsendt til Fogedretten med en anmodning om udstedelse af skødet. 

Efter Fogedretten har udstedt skødet, så skal det tinglyses af tinglysningsretten. Denne proces foregår på samme måde som ved et almindeligt skøde. Dette betyder også at for at få tinglyst et auktionsskøde opkræver staten to forskellige afgifter. Den første udgift er fast og lyder på 1.750 kr. Den anden udgift er en variabel afgift. Denne afgift bliver beregnet ud fra 0.6% af købesummen. Det kan vise sig at der er nogle undtagelser til disse udgifter, hvilket betyder at du bør kontakte din boligadvokat, for at høre om din situation i forbindelse med udgifterne. 

Når først skødet er blevet tinglyst, bliver ejerne af boligen ændret til dit navn, og herefter kan du tryg flytte ind i din nye bolig uden mere besvær.