Sådan styler du dit hår med et glattejern

Med et glattejern kan man style sit hår på mange forskellige måder. Det er især godt til at lave krøller og få et naturligt look. For at starte med, skal du vælge det glattejern, der passer bedst til din hårtype. Der findes glattejern i forskellige størrelser og tykkelser, så det er vigtig at finde det, der passer bedst til netop dit hår. Når du har fundet det rette glattejern, skal du sørge for at have et godt hårprodukt i håret, før du begynder at style det. Hvis dit hår er tørt og kruset, kan det være en god idé at bruge en leave-in conditioner eller en serum. Når du har påført produktet i håret, skal du sætte glattejernet på den ønskede temperatur. Det er vigtigt, at du ikke påfører for meget varme til dit hår, da det kan gøre det skade. Når glattejernet er varmt nok, kan du begynde at style håret. Men pas på det ikke bliver for varmt

Krøller eller ej

For at lave krøller med et glattejern, skal du først dele håret i to sektioner. Derefter tager du en af sektionerne og krammer det sammen om glattejernet. Hold glattejernet ind mod hovedbunden i ca. 10 sekunder, og slip derefter sektionen fri. Gentag dette med alle sektionerne, indtil du er tilfreds med krøllerne. Hvis du vil have et mere struktureret look, kan du bruge en krøllepind sammen med glattejernet. Fordel produktet i håret som normalt, og sæt derefter glattejernet på den ønskede temperatur. Krøl håret rundt om pinden i ca. 10 sekunder, og slip derefter sektionen fri.

Hårpleje er vigtigt for at kunne bruge sit hår ordentligt

Det er vigtigt at huske på, at det varierer fra person til person, hvordan det bedst plejer deres hår. Derfor er det en god idé at prøve sig frem, indtil du finder en metode, der virker bedst for dig. Nogle foretrækker at bruge shampoo og balsam, mens andre hellere vil bruge et hår serum eller olie. Uanset hvad, så er det vigtigt at huske på, at det er dit hår, og derfor skal du gøre, som der virker bedst for dig. Det kan være en god idé at investere i et hårprodukt, der passer til din hårtype. Hvis du har kruset eller fint hår, så kan et produkt med fugtgivende egenskaber være en god idé. Hvis du har tørt hår, kan et produkt med olie være det rigtige for dig. Det er altid en god idé at læse ingredienslisten på hårprodukterne, så du er sikker på, at de passer til din hårtype. Ellers kan det have det modsatte effekt, og dit hår kan blive endnu tørrere eller mere kruset. Nogle af de bedste hårplejeprodukter findes online eller i specialforretninger. Der er altså ingen grund til at holde sig tilbage når det kommer til hårpleje, det vil kun gavne dig specielt også hvis du bruger glattejern til enten krøller eller glatte håret. Dette kan nemlig skade håret hvis det gøres for hyppigt og forkert.