3 tips til større planter

Når man skal i gang med at dyrke planter, er det vigtigt at have størrelsen og formen på dem for øje. De fleste planter kan faktisk klare sig bedst, når de er store og frodige. Derfor har vi samlet tre tips til, hvordan du kan få dine planter til at blive større.

Giv planten den rette mængde vand

Vand er livsvigtigt for planter, men det skal gives med måde. Overvanding kan føre til råd og svampesygdomme, så giv din plante den rette mængde vand. Det anbefales ofte at give en god portion en gang om ugen, men det afhænger af plantetypen, og du bør derfor undersøge den enkelte plantes behov for vand.

Brug et godt gødningsmiddel

Gødning er nøglen til stærke og velplejede planter. Det booster plantens vigtigste næringsstoffer og styrker dens rodsystem, hvorved den kan optage vand og andre næringsstoffer bedre. Om sommeren bør du give din plante gødning cirka 1-2 gange om måneden, afhængigt af arten. I vinterhalvåret skal man bruge mindre mængder, men stadig tilstrækkelige gange.

Giv planten masser af lys

Planter har brug for en masse lys, især stueplanter, som ikke får naturligt sollys. Det er derfor vigtigt at sørge for, at din plante har direkte adgang til solens stråler hver dag. Men ikke direkte. solen!. Hvis det ikke er muligt, kan du supplere med kunstig belysning såsom LED grolys eller investere i planter, der godt kan tåle skygge.

Tegn, på at din plante ikke trives, kan være gulnede blade, algevækst eller gule pletter. I så fald bør du genoverveje din plejerutine og naturligvis give planten den korrekte mængde af lys, vand og gødning. Med disse tre tips skal du ikke tøve med at forsøge dig med stueplanter!

Med disse tre tips håber vi vi du vil få større og sundere planter. Husk, at forskellige planter har forskellige behov, så undersøg altid plantens specifikke krav til vanding og belysning, før du begynder.